Peka Trumma Dansa, Teater tre, 2014

Peka Trumma Dansa, Teater3, urpremiär i december 2014

Peka trumma dansa

För att se Peka Trumma Dansas trailer, klickar du här!

Under hösten 2014 regisserade jag Peka Trumma Dansa på Teater3, med urpremiär den 27 december 2014. Fritt efter Eva Sussos böcker Binta dansar, Lalo trummar och Babo pekar. Peka Trumma Dansa är en rytmisk rörelseföreställning för 1 – 3 åringar. Du kan läsa mer om arbetet på Teater 3 hemsida här .

Sagt om Peka Trumma Dansa:

Formen är fint och dynamiskt genomarbetad med rörelsesekvenser som ger plats för nyfikenhet, förundran och överraskningar. Man dansar morgonritualer och frukostmys. Hoppande grodor och sprättiga höns dyker upp på upptäckarpromenaden i grönskan. Det är tryggt, vänligt och precist i varje lekfullt bus och äventyr. Sv, Läs hela recensionen här!

Med självklar lätthet tar sig ensemblen an, inte så mycket de direkta bokberättelserna, som de känslor och stämningar de förmedlar. Detta är flygande ”fullkroppsteater” som – utan mycket mer rekvisita än en fond vars tecknade vass och grässtrån sväller av sol och klorofyll, några röda pallar och en dragkärra – bygger teater som engagerar. Spelet blänker. Ensemblen leker kurragömma och hittar, bland annat, därigenom figurernas identiteter. De ropar, sjunger, viskar och smakar på sina och de andras namn och personligheter. De dansar fram ömhet för att i nästa stund, i en mjuk böj, vända om och uppstå som kväkande roliga grodor i dammen eller kacklande höns utanför huset. Alltihop är varmt, roligt och inkännande. Att så chosefritt och ”sömlöst” gestalta ”en dag – ett liv” för de yngsta är svårt. Teater tres ensemble lyckas med råge. Dn, Läs hela recensinen här!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s