Om Anne

Anne Jonsson Fotograf Lisa Mattisson

Jag arbetar som frilansande regissör, är utbildad mimare vid Ecole de mime corporel dramatique (2002 – 2006) och har en masterexamen från Stockholms dramatiska högskola i regi och dramaturg för rörelsebaserad scenkonst (2013 – 2016) såväl som ett post graduate degree i undervisning av corporeal mime och rörelsebaserad scenkonst. Jag har tränat Viewpoints för Anne Bogart och SITI Company i NY, USA (2009).

Jag arbetar ofta med devising och komposition, ofta i dialogiska processer med det övriga teamet. Jag är intresserad av formutmaningar och har en rörelsebaserad grund i de arbeten jag gör. Jag är intresserad av kompositionsbaserade arbeten, den narrativa kroppen och de dramaturgiska strukturerna som kompositions- och rörelsebaserad scenkonst arbetar i.

Mellan 2018 – 2022 kommer jag att bedriva en undersökande verksamhet tillsammans med Masthuggsteatern i Göteborg. Detta arbete går under namnet Rörelsen och kommer att fungera som kompositionslaboratorium där scenkonstnärer träffas och utifrån sina olika praktiker undersöker rörelsebaserade uttryck.

Jag arbetar även som lärare i rörelsebaserad scenkonst och devising, både som en del av längre utbildningar och som kortare kurser.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s